22 huhtikuuta 2014

Ensimmäinen matka Karibialle

Viikonloppuna päätettiin tehdä ensimmäinen tiedustelumatka Karibian puoleiselle rannikolle. Panamalla on siis rannikko sekä Atlantin, että Tyynenmeren puolella. Kapeimmillaan etäisyys on n. 50 mailia (n. 80 km). Lähdettiin ajamaan kotoa Tyynenmeren rannikolta Carretera Nortea pitkin Colónin suuntaan. Ajoimme viidakon katveessa, ja tuli mieleen, että tätä ei olis mukava ajaa pimeässä. Colón on Karibian puoleisen Panaman suurin kaupunki. Se on kovasti yrittänyt korjata ryvettynyttä kuvaansa, ja se tunnetaankin parhaiten tax-free ostosalueestaan. Me ei tuolla käyty, mutta koko tienvarsi oli täynnä erilaisia mainoksia:

Ennen Colóniin saapumista saatiin nähdä vilahduksia Atlantista, pieniä poukamia siellä täällä.


Tarkoituksena oli kiertää Colónin kaupunki, mutta GPS:n epäselvyyden vuoksi posotimmekin suoraan kaupunkiin, kauhulla odottaen, mitä oli edessäpäin. Kaikissa oppaissa ja forumeissa varoitetaan Colónin rikollisuudesta ja muistutetaan, ettei kaupungissa ole turvallista kävellä edes keskellä päivää. No, onneksi meidän matka sujahti nopeasti ja kommelluksitta. Se, mitä kaupungista ehdimme nähdä oli kyllä ränsistynyttä, enkä tosiaankaan edes haluasi ajaa paikan läpi yöllä.


Täältäkin löytyi vaalimainoksia.


Colónista jatkoimme matkaa itään, jossa määränpäänä oli La Guaira -niminen kylä. Matkan varrella pysähtelimme ihailemaan rannikkoa. 

Pääsiäisviikonloppu on yksi Latinalaisen Amerikan suurimmista lomapäivistä, joten jokainen ranta oli täyteen tupattu lomalaisia, kuten myös Portobelon pieni kaupunki, jonka läpi ajoimme matkalla määränpäähän.
Portobelossa on myös muinainen linnoitus, missä on vieläkin kanuunat näytteillä. Kaupunki oli merirosvojen suosikkipaikkoja ja väitetään, että jokunen niistä olisi haudattukin sinne.Matkan varrella löytyi tien toisella puolella leppeä Atlantti ja toisella kumpuilevat kukkulat.

Määräpäähän päästyamme, huomattiin, että populaa oli niin paljon, ettei autolle edes löytynyt parkkipaikkaa, jollei halunnut maksaa "parkkiopastajille" suuria summia. Niinpä päätettiin lähteä takaisin kotia kohti. Sain kuitenkin napattua kuvan Isla Grandesta, joka on paikallisten suosikki lomakohde Karibian puolelle. Pienellä saarella on kaunis hiekkaranta. jonne panamalaiset tulvivat  viikonloppuisin ja loma-aikana.Matkan varrella otin kuvia mm. Erikoisesta "Linnasta" El Castillo, joka näytti toimivan hotellina, ja katsoi ylpeästi kukkulan laelta allaolevaa merta.Ei sitten menty rannoille polskuttelemaan, mutta meille vahvistui ajatus, että mielellämme ostaisimme maata Karibian puolelta. Monella näytti olevan wi-fi -liittymä,. joten tuo puoli Karibiaa näytti paljon teknologisesti kehittyneemmältä, kuin aluksi luultiin.


2 kommenttia:

  1. Ihania kuvia rantamaisemista. Harmi, ettette (sp? Whaat, onko tuo edes oikea sana) päässeet rannalle mutta ehkä hyvä vaan sillä muistan Dommareissa ollessani miten paljon sielläkin oli populaa Semana Santan aikaan. Mutta kelpaa tulla asumaan tulevaisuudessa noin kauniissa maisemissa.

    VastaaPoista
  2. :D Mä aina käytän ettette.. niin kyllä mulle kelpaa! Meinataan keretä jonain muuna viikonloppuna paremmalla tuurilla rannoille. Laitan sieltäkin sitten kuvia. Ollaan tosiaan mietitty, että karibian puoli on se, minne haluttais asettua. Sitten saa tulla käymään :)

    VastaaPoista