14 helmikuuta 2013

Granada

Meidän vuokraemännän asunto on pikkasen Granadan keskustan ulkopuolella. Nicaragualaiseen tapaan sen ainoa osoite on esim. 55 kilometriä valtatiellä X - Y, punainen talo oikealla. Siinä on aikamoinen tankkaaminen taksikuskille, etenkin espanjaksi.Itse asunto on valtatiesta sivussa, pienen soratien varressa. Alue on aidattu ja sinne pääsee sisään vain lukitusta portista. Samassa pitkulaisessa rakennuksessa on monta eri asuntoa. Naapurimme Dan ja vuokraemäntä Angela ovat molemmat Costa Ricasta (amerikkalainen ja kanadalainen alunperin), mutta pitävät molemmat enemmän Nicaraguasta.

Meidän talon takana on pieni niitty (johon paikalliset heittää roskansa, ja tänä aamuna siellä oli kuollut sika). Me viedään Kaaleppi sinne tarpeillensa, paitsi se on nyt kiinnostunut siitä siasta. Sen pellon takana on sitten hautausmaa.Asunto on ok kokoinen yksiö, joka on rempattu vanhasta varastosta. Ihan kivan oloinen. Siinä on Nicaragualainen kylmä suihku, eli tosi virkistävä aamuisin... Mutta ainakaan se ei ole ns. itsari-suihku, niinkuin jossain näkee. Eli veden lämmittämiseksi suihkuun on vedetty irralliset sähköjohdot. Vesi + sähkö... Asunnossa on myös pesukone, ettei tarvi turvautua perinteiseen menetelmään, jota monet paikalliset vielä kyllä käyttää:Ja oon opetellut kokkaamaan kaasuhellallakin. Vielä vähän totuttelemista vaatii. Niin, vielä siitä pesukoneesta. Siinä ei ole ollenkaan kylmä- / kuumavesi valintaa, kun täällä tosiaan on vaan yks aste, tai siis se kyllä vaihtelee jääkylmästä haaleaan. Niin, ja tietysti vessapaperit on heitettävä roskikseen. Niitä ei saa laittaa pönttöön tai se menee tukkoon. Ja sitä ei kukaan halua! Ei se kuitenkaan niin paha ole, kun roska-auto  käy 3 kertaa viikossa. Paitsi sillon jos unohdat heittää roskat ennen niiden tuloa...

Pari ekaa päivää oli vähän hankalaa, kun ei osattu kieltä, eikä paljon tiedetty minne mennä ja mitä tehdä. Vähän kerrallaan asiat on parantuneet ja täällä Granadassa on ihan kivaa. Näin kun asutaan kaupungin ulkopuolella, me yleensä kuljetaan taksilla kaupunkiin. Taksikyydit täällä on niin halpoja: 80 senttiä (dollareissa) kahdelta ihmiseltä kaupungin sisällä. Se on niin halpaa, että paikallisetkin käyttää niitä. Niinpä taksit pysähtyykin kenen tahansa kohdalla, joka haluaa kyytiin ja ne ottaa niin paljon ihmisiä kun sisään mahtuu. Kerrot vaan mihin haluat mennä (espanjaks) ja ne vie sut sinne, loppujen lopuks.

Terveiset kaupungista tulivuoren varjossa!


2 kommenttia:

  1. Löysin tännekin. Romppainen lähettää Kaalepille ohjeen, että pysyy pois auringosta tai saa lämpöhalvauksen. Ainakin pitää muistaa juoda paljon.

    Teidän kaupunki näyttää romanttiselta, ei miltään turisteja varten rakennetulta. Mutta kuten sanoit, asuminen voi olla haastavaa.

    Hauskaa ja rentouttavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  2. Kiva kun löysit! Vielä kun Romppainen sais taottua kaiken tuon Kaalepin paksuun kalloon. Kai se pitää väkisin pakottaa sisälle, mutta miten sen saa väkisin juomaan?

    VastaaPoista